Eksempler fra vort arsenal af kortlægningsværktøjer

Kortlægning af den danske blogosfære

Her følger en kort trin-for-trin beskrivelse af, hvilke værktøjer, vi har brugt til at kortlægge skattedebatten i den danske blogosfære:

1) Søg på 'skattereform' på overskrift.dk
2) Vis kildekoden for hver af resultatsiderne
3) Kopier kildekoden over i Harvester og få liste over samtlige links på siden
4) Sortér irrelevante links fra, fx overskrift.dk's egne
5) Sæt linksamlingen (evt. sorteret efter offentliggørelsesdato) ind i Text Ripper og få den fulde tekst fra alle siderne
6) Søg og erstat i den fulde tekst, så æøå står korrekt
7) Smid dit nyskabte datasæt ind i fx Many Eyes og visualisér hvad folk siger, når de taler om skattelettelser på det danskesprogede internet.

Hvis du prøver flere forskellige søgeord på overskrift.dk, kan det måske være en god idé at bruge Compare Lists til at få overblik over i hvor høj grad dine resultater overlapper. 'Skattelettelser' og 'skattereform' viste sig fx at have et meget stort overlap - søgningen på 'skattelettelser' bidrog kun med 5 links ud over de 127, som 'skattereform' fangede.

Denne dato-beregner kan være brugbar, for Overskrift.dk oplyser i udgangspunktet kun hvor mange dage det er siden, at blogindlægget blev udgivet.

Andre værktøjer


Med batchgeo kan du generere et tilpasset Google Map med udgangspunkt i et regneark med geografiske informationer. Fantastisk nem at bruge.

Issue Crawler kræver godkendelse, før man får en brugerkonto, men er et kraftfuldt værktøj, der kravler rundt og kortlægger forbindelser og netværk på internettet, samt visualiserer resultatet.

Dipity er et blæret visualiseringsværktøj, der baseret på et kodeord plotter fx YouTube-videoer ind på en tidslinje.

Mindomo kan bruges til at oprette interaktive mind maps.
Graf
Picture
Picture